Cursus Bloemschikken in het najaar voor beginners en gevorderden. VOL GEBOEKT!

DE BEIDE CURSUSSEN ZIJN HELEMAAL VOL GEBOEKT!

Tijdens de historisch hete periode in juli, zijn we weer volop bezig met het najaarsprogramma voor de bloemschikcursussen. Om het voor een ieder interessant en leuk te houden proberen we telkens weer nieuwe, uitdagende onderdelen in het programma te verwerken. Uiteraard zullen de basisvaardigheden ook worden toegepast. Naast de algemene informatie over data, locatie, opgave en betaling is er ook nog meer informatie te vinden over de verschillende onderwerpen.

Een cursus van 4 avonden voor beginners en 4 avonden voor gevorderden onder leiding van Arjan Oosting, docent Bloemschikken aan het VMBO Groen in Eelde. Tevens is Arjan heel actief bij het jaarlijkse bloemencorso.

Tijdens de cursusavonden werken de cursisten aan dezelfde opdracht. In deze cursus krijgen vormgeving, materiaalkeuze/materiaalgebruik en vooral de techniek van het bloemschikken veel aandacht. Daarnaast is er tijdens het werken natuurlijk begeleiding en worden op het eind van de avond de werkstukken besproken.

Door de eigen materiaalkeuze ontstaan totaal verschillende creaties. Het is dan ook erg leuk om aan het eind dit te bespreken en op deze manier ook van elkaar te leren.

De cursus is toegankelijk voor leden en niet- leden.

Data cursus beginners: 23 september, 04 november, 25 november, 16 december
Data cursus gevorderden: 25 september, 06 november, 28 november (do dag), 18 december
Locatie: AOC-Terra, Burg. Legroweg 29, 9761 TA Eelde
Lestijden: 19.30 - 21.30 uur
Kosten excl. materialen: Leden: €40,00 / Niet-leden: €50,00 (incl. koffie/thee)

U kunt zich opgeven voor de cursus via het opgaveformulier op de website. Betaling op rekeningnummer NL16RABO0150 9697 91 t.n.v KMPT Haren Groei en Bloei o.v.v. Cursus Bloemschikken. Plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst van betaling. Het betalingsbewijs is meteen een definitieve aanmelding.

Voor meer informatie kunt u bellen met Matty Niemeijer 050 5347092 of mailen naar mattyniemeijer(at)gmail.com

Voor beide cursussen hebben we dezelfde onderwerpen gekozen. Het wezenlijke verschil zit dus in de moeilijkheidsgraad en het verwerken van de materialen.

Tijdens de lessen zorgt u voor uw eigen ondergronden. Daarnaast neemt u uw eigen bloemen  en andere materialen mee. Dit hoeven geen gekochte materialen te zijn. In de natuur, (tuin of park) zijn heel veel producten te vinden die goed te gebruiken zijn.

Bij de cursus voor gevorderden kijken we samen welke technieken u beheerst en waar u aan zou willen werken.

Onderstaand vindt u een korte omschrijving met de inhoud van de lessen. Als u zich hebt opgegeven voor de cursus ontvangt u voor de eerste les een uitgebreidere beschrijving. Tijdens elke les bespreken we de werkstukken en het onderwerp van de aankomende les.

Les 1 De opmaat naar het najaar

Vaas opmaak/Boeket (korenschoof, parallel, constructie)

Tijdens deze les gaan we op verschillende niveaus werken. De beginners beginnen met het opmaken van een vaas. Tijdens deze eerste les zullen we dan ook iets vertellen over de basisbeginselen van het bloemschikken. Gaandeweg gaan we dan een korenschoof gebonden boeket maken.

Bij de gevorderden gaan we wel met het thema boeket werken maar dan anders! Deze groep heeft al vaker de techniek van het korenschoof binden toegepast. Jullie  worden uitgedaagd om een constructieboeket te maken, of een eenzijdig boeket. Bij deze groep letten we naast de techniek ook meer op vormgeving.

Les 2 De rijke herfst!

Structuurplank

Deze les werken we met het thema De rijke herfst. We maken een structuurplank. De ondergrond kan een simpele plank of lage schaal zijn, hierop werken we met verschillende materialen in het platte vlak. Het is de bedoeling dat er op die manier goed naar materialen gekeken wordt. De nadruk ligt dan ook op de verschillen in structuur en textuur.

De herfst is een geweldige periode waarin materialen overvloedig voorhanden zijn. Laat u inspireren door deze overvloed…

Les 3 Vallend en dwarrelend

Hangend object

Het maken van een hangend object kan breed opgepakt worden. U kunt hiermee groots uitpakken, maar het kan ook klein ingevuld worden. Het is belangrijk dat wanneer er bloemen en groen gebruikt worden, deze op een technisch goede manier verwerkt worden, ze moeten bijvoorbeeld wel water op kunnen nemen.

Graag leggen we in deze les de nadruk op de vormgeving en het experimenteel verwerken van de materialen. Ik daag u graag uit!

Les 4 Pluche en plastic

Kerstwerk

We lopen bij deze les richting Kerst. We gaan dan ook werken in deze sfeer en hebben het thema ‘Pluche en plastic’ gekozen. Laat u dan ook uitdagen om iets met deze tegenstelling te doen.

Deze les is dus erg vrij qua ontwerp en techniek.