Haren-Eelde

Cursussen bloemschikken voor beginners en gevorderden 2022

Een cursus van 4 avonden voor beginners en van 4 avonden voor gevorderden onder leiding van Arjan Oosting docent bij Terra.

Tijdens de cursusavonden werken de cursisten aan dezelfde opdracht. In deze cursus krijgen vormgeving, materiaalkeuze/materiaalgebruik en vooral de techniek van het bloemschikken veel aandacht. Daarnaast is er tijdens het werken natuurlijk begeleiding en worden op het eind van de avond de werkstukken nabesproken. Door de eigen materiaalkeuze ontstaan totaal verschillende creaties. Het is dan ook erg leuk om aan het eind dit te bespreken en op deze manier ook van elkaar te leren.

Voor beide cursussen hebben we dezelfde onderwerpen gekozen. Het wezenlijke verschil zit dus in de moeilijkheidsgraad en het verwerken van de materialen. Tijdens de lessen zorgt u voor uw eigen ondergronden. En daarnaast neemt u uw eigen bloemen en bijmaterialen mee, dit hoeven geen gekochte materialen te zijn. In de natuur, (tuin of park) zijn heel veel producten te vinden die goed te gebruiken zijn.

Bij de gevorderden cursus kijken we samen welke technieken u beheerst en waar u aan zou willen werken. Onderstaand vindt u de onderwerpen  van de lessen. Als u zich hebt opgegeven voor de cursus ontvangt u voor de eerste les een uitgebreidere beschrijving. Tijdens elke les bespreken we de werkstukken na en bespreken we het onderwerp van de aankomende les.

 

Les 1: Geschikt en geschoren:

* Boeket korenschoof techniek/Plukboeket (beginnersgroep)

* Constructei boeket/Plukboeket (gevorderdengroep)

Les 2: Binnenste buiten: * Werken in een vorm

Les 3: Een stokje voor steken: * Werken met een houten ondergrond

Les 4: Verlichte kerst: *Kerstwerk

 

De cursus is toegankelijk voor leden en niet-leden.

Data beginners cursus: 19 september, 24 oktober, 21 november, 12 december (maandagen)

Data gevorderden cursus: 21 september, 26 oktober, 23 november, 14 december (woensdagen)

U kunt zich opgeven voor de cursus via het opgaveformulier op de website. Betaling op reknr. NL16 RABO 0150 9697 91 t.n.v. KMTP Haren  o.v.v. cursus bloemschikken. Plaatsing vindt plaats op volgorde van binnenkomst van betaling. Het betalingsbewijs is meteen een definitieve aanmelding.

De lestijden: 19.30-21.30 uur

Locatie: AOC-Terra Eelde, Burgemeester Legroweg 29 9761 TA Eelde

De kosten excl. materialen: Leden Groei&Bloei  € 40,- / niet-leden € 50,- (incl.koffie/thee)

Voor meer informatie kunt u bellen met Matty Niemeijer: 0636463177 of mailen  mattyniemeijer(at)gmail.com

 

Extra informatie over de inhoud van de lessen vindt u hier.