Haren-Eelde

Cursussen bloemschikken voor beginners en gevorderden 2023

Een cursus van 3 avonden voor beginners en van 3 avonden voor gevorderden onder leiding van Arjan Oosting docent bij Terra.

Tijdens de cursusavonden werken de cursisten aan dezelfde opdracht. In deze cursus krijgen vormgeving, materiaalkeuze/materiaalgebruik en vooral de techniek van het bloemschikken veel aandacht. Daarnaast is er tijdens het werken natuurlijk begeleiding en worden op het eind van de avond de werkstukken nabesproken. Door de eigen materiaalkeuze ontstaan totaal verschillende creaties. Het is dan ook erg leuk om aan het eind dit te bespreken en op deze manier ook van elkaar te leren.

Data en thema:

maandag 6 (beginners) en woensdag 8 februari (gevorderden)  'De kers op de taart'

maandag 6 (beginners) en woensdag 8 maart (gevorderden)  'Om in een lijstje te doen'

maandag 3 (beginners) en woensdag 5 april (gevorderden)  'Een eitje pellen'

De cursus is toegankelijk voor leden en niet-leden van Groei & Bloei.

 

Tijdens de laatste les van de najaar-cursus hebben we de vraag gesteld welke onderwerpen jullie graag terug zouden willen zien voor de komende cursus. Uit deze lijst hebben we een aantal onderwerpen samengevoegd en hieruit drie lessen samengesteld.

 

Les 1:  De kers op de taart.

Tijdens deze les is het de bedoeling dat we een taart maken. Deze kan gemaakt worden voor zowel binnen als buiten. Voor binnen kunt u denken aan het gebruik van snijbloemen en eventueel bolletjes. Voor op de tuintafel is het ook mogelijk om iets te maken voor de vogels. Denk hierbij aan bes-materiaal, vetbollen etc…

Materialen worden over het algemeen kort en compact verwerkt. Denk goed na over de zijkant van het werk dit kan eventueel afgedekt worden met blad, vilt of andere materialen. De technieken die bij dit onderwerp gebruikt kunnen worden is een steektechniek, plakken, stapelen, smelten, vervormen en …

 

Les 2:  Om in een lijstje te doen.

Deze les gaan we werken binnen een frame! Hierbij mag je denken aan een oude lijst van een schilderij of een zelfgemaakt kader van bijvoorbeeld hout, staal of … Kijk voor dit soort ondergronden zeker ook eens bij de kringloop. Deze lijst kun je hangen of neerleggen. De technieken die hiervoor gebruikt kunnen worden is klemmen, spannen, weven, stapelen, plakken, rijgen en …  De keuze van de materialen is vrij. Je kunt bijvoorbeeld werken met verse snijbloemen maar droogbloemen en of zijde zou ook een mogelijkheid kunnen zijn.

 

Les 3:  Een eitje pellen.

Het onderwerp voor deze les is Pasen. Jullie mogen zelf kiezen welke technieken je deze les zou willen gebruiken. Kies een techniek waarin je jezelf zou willen bekwamen. De keuze van de ondergrond is dan ook vrij. Daag jezelf uit en dan zul je dat ‘eitje zeker pellen’.

 

Je kunt je opgeven voor de cursus via het aanmeldformulier op de website. Betaling op reknr. NL16 RABO 0150 9697 91 t.n.v. KMTP Haren  o.v.v. cursus bloemschikken. Plaatsing vindt plaats op volgorde van binnenkomst van betaling. Het betalingsbewijs is meteen een definitieve aanmelding.

De lestijden: 19.30-21.30 uur

Locatie: AOC-Terra Eelde, Burgemeester Legroweg 29 9761 TA Eelde

De kosten excl. materialen: Leden Groei&Bloei  € 35,00; niet-leden € 45,00 (incl.koffie/thee)

Voor meer informatie kunt u bellen met Matty Niemeijer: 0636463177 of mailen  mattyniemeijer(at)gmail.com