Cursussen bloemschikken voorjaar 2020

Een korte cursus van 3 avonden voor beginners en van 3 avonden voor gevorderden onder leiding van Arjan Oosting docent bij AOC-Terra.

Tijdens de cursusavonden werken de cursisten aan dezelfde opdracht. In deze cursus krijgen vormgeving, materiaalkeuze/materiaalgebruik en vooral de techniek van het bloemschikken veel aandacht. Daarnaast is er tijdens het werken natuurlijk begeleiding en worden op het eind van de avond de werkstukken nabesproken.

Door de eigen materiaalkeuze ontstaan totaal verschillende creaties. Het is dan ook erg leuk om aan het eind dit te bespreken en op deze manier ook van elkaar te leren.

De data zijn als volgt:

Beginners:   maandag 10 februari  maandag 9 maart  maandag 6 april
Gevorderden:   woensdag 12 februari  woensdag 11 maart  woensdag 8 april

De lessen beginnen om 19.30 uur.

De onderwerpen zijn respectievelijk:

Februari:   Hartendief (Valentijn)
Maart:   Circle of life (techniek opsteken van een oasiskrans)
April:   Eén ei is geen ei (in de aanloop naar Pasen)

Voor beide cursussen hebben we dezelfde onderwerpen gekozen. Het wezenlijke verschil zit dus in de moeilijkheidsgraad en het verwerken van de materialen. Tijdens de lessen zorgt u voor uw eigen ondergronden. En daarnaast neemt u uw eigen bloemen en andere benodigde materialen mee, dit hoeven geen gekochte materialen te zijn. In de natuur, (tuin of park) zijn heel veel producten te vinden die goed te gebruiken zijn. Bij de gevorderden cursus kijken we samen welke technieken u beheerst en waar u aan zou willen werken.

De lessen worden gegeven in het Terra College, Burg. Legroweg 29, 9761 TA Eelde. De kosten bedragen € 30,00 voor leden en € 40,00 voor niet-leden van Groei&Bloei.

Betaling op rekeningnummer NL16 RABO 0150 9697 91 t.n.v. KMTP Haren Groei & Bloei o.v.v. cursus Bloemschikken + naam cursist. Het betalingsbewijs is meteen uw definitieve aanmelding. Bij teveel aanmeldingen worden de cursisten op volgorde van binnenkomst van de betaling bij KMTP Haren Groei & Bloei geplaatst.

Matty Niemeijer (coördinator bloemschikken)

Extra informatie over de bloemschikcursussen voorjaar 2020

Aanmeldformulier cursus bloemschikken voorjaar 2020