Haren-Eelde

Extra informatie cursussen bloemschikken najaar 2022

Les 1 Geschikt en geschoren

Boeket korenschoof techniek/ Plukboeket ( (beginners)

Tijdens deze les gaan we op verschillende niveaus werken. De beginners beginnen met het oefenen van de korenschooftechniek. Op deze manier leert u deze bindtechniek toepassen en ziet u de verschillen in vormgeving.

Bij de gevorderden gaan we met het Constructie boeket / Plukboeket! U maakt een boeket van nazomer materiaal. Dit mag in een constructie van bijvoorbeeld takken maar kan ook op een andere manier uitgewerkt worden. Een alternatief kan het plukboeket zijn. Bij deze groep letten we naast de techniek ook meer op vormgeving en structuur/textuur.

 

Les 2 Binnenste buiten:  Werken in een vorm

Deze les werken we met het thema vorm. U werkt deze les binnen een vorm, dit kan in het platte vlak, 2d. Of juist ruimtelijk, 3d zijn. Hierbij kunt u denken aan een vaste vorm waarbinnen u een compositie maakt. Dit kan een schilderijlijst zijn of een zelf gemaakte vorm zijn. Ook kunt u werken binnen een contouren van een grote pot of schaal.

Bij deze opdracht letten we op creativiteit en besteden we aandacht aan de verschillende technieken.

 

Les 3 Een stokje voor steken:  Werken met en of op hout

Deze les werken we met hout. Hierbij is te denken aan het werken op een stronk. Maar ook kunt een stronk van bijvoorbeeld Berk als ondergrond gebruiken. De technieken die bij deze opdracht gebruikt zouden kunnen worden zijn bijvoorbeeld plakken, stappelen, rijgen, buigen, vormen…

Graag leggen we in deze les de nadruk voor jullie op de vormgeving en het experimenteel verwerken van de materialen. Ik daag u graag uit!

 

Les 4 Verlichte kerst: Kerstwerk

We lopen bij deze les richting kerst, we gaan dan ook werken in deze sfeer.  We hebben het thema ‘Verlichting’ gekozen. Laat u dan ook uitdagen om iets met dit thema te doen. Deze les is dus erg vrij qua ontwerp en techniek.