Haren-Eelde

Extra informatie over de bloemschiklessen najaar 2023

Les 1 Maak er een feestje van!  Tuinfeest

Tijdens deze les gaan we iets maken voor op de tuintafel. Het thema is tuinfeest, de invulling van dit feest is ter eigen invulling. U kunt bij de invulling denken aan een bepaald sfeerbeeld, bijvoorbeeld Ibiza, Festival of Italiaanse sferen. De ondergrond is vrij te bepalen, dit kan een platte schaal, een tuinvaas of hangend object zijn. Graag prikkel ik uw fantasie en maak vooral iets wat op uw tafel past. De technieken die gebruikt kunnen worden zijn: steektechniek, bundelen, plakken, rijgen stapelen

Les 2 Zonder oogst geen feest  Oogstfeest

Deze les werken we met het thema oogst. Hierbij kunnen we denken aan een bloemen, groenten, fruit arrangement. Van oudsher is ‘de hoorn des overvloed’ het beeld, teken van een rijke oogst. Tijdens deze les maakt een u een combinatie van bloemen, groenten en fruit. Besef wel dat de gebruikte producten zo verwerkt worden dat ze nog wel geconsumeerd kunnen worden. De invulling kan dan ook zowel klassiek als modern zijn.

Les 3 Laat je verrassen  Lootjes

Deze les werken we met lootjes. De les hiervoor heb ik een lijst met onderwerpen die door jullie aangevuld kan worden. Deze onderwerpen gaan we aanvliegen op techniek. De technieken die bij deze opdracht gebruikt zouden kunnen worden zijn bijvoorbeeld plakken, stapelen, rijgen, buigen, vormen… Graag leggen we in deze les de nadruk voor u op de vormgeving en het experimenteel verwerken van de materialen. Ik daag u graag uit!

Les 4 Zet de piek er maar op!  Kerstwerk

We lopen bij deze les richting kerst, we gaan dan ook werken in deze sfeer.  We hebben het thema ‘De Piek’ gekozen. Laat u dan ook uitdagen om iets met dit thema te doen. Deze les is dus erg vrij qua ontwerp en techniek.