Haren-Eelde

Open Tuinen Estafette

Open Tuinen Estafette Haren Eelde

KLIK HIER OM NAAR DE WEBSITE TE GAAN MET DE OPEN TUINEN VAN DE AFDELING HAREN EELDE

KLIK HIER VOOR EEN OVERZICHT VAN DE TUINEN OP VOLGORDE VAN POSTCODE


 

Verslag Open Tuinen Estafette 2020

Wat een bizarre wereld maken we dit jaar mee.

Vanwege de Corona uitbraak ging de aftrap van de OTE op 4 april niet door.

Het zou een leuke start worden in de Heemtuin van Muntendam waar de eerste gids van de Open Tuinen Estafette gepresenteerd zou worden. Ook het eerste OTE weekend van Midden Groningen en Veendam op 30, 31 mei en 1 juni kwam te vervallen door Corona. Het volgende weekend was 13 en 14 juni met onze afdeling Haren / Eelde. Wat moesten we beslissen? Heel lang hebben we als bestuur geaarzeld, veel contact gehad met de tuineigenaren en hun meningen gevraagd. Zij waren samen natuurlijk de beslissende factor in het wel of niet door laten gaan van het OTE weekend.

Uiteindelijk toch met elkaar besloten om een aantal tuinen open te stellen. Er waren 10 tuineigenaren die besloten hun tuin beschikbaar te stellen. Anderen sloten de tuin of er was op afspraak bezoek mogelijk. Dit alles onder voorbehoud van de RIVM richtlijnen. In de tuinen waren deze richtlijnen opgesteld op affiches, zoals looproutes, 1,5 m afstand, géén toiletbezoek, géén koffie of thee en liever alleen of met 2 personen. En wanneer te druk in de tuin dan even wachten buiten de tuin.

Bij de ingang van de tuin van Hermke Kuipers was heel slim een vaas met een aantal kunstbloemen neergezet. Voor iedere bezoeker was er een bloem om mee de tuin in te nemen en bij vertrek weer terug te zetten in de vaas. Op deze manier nooit meer bezoekers dan gewenst. Na evaluatie met de tuineigenaren over dit OTE weekend waren zij en de bezoekers gelukkig enthousiast en zeer tevreden over dit weekend. Mensen genoten er van hun tuin te laten zien en anderen konden weer even rondlopen in prachtige tuinen.

Momenteel wordt er al weer gewerkt aan het organiseren van de Open Tuinen Estafette voor 2021. De tuinen die eerder mee deden ontvingen een brief over dit weekend. Dit keer werden de brieven half december al verstuurd in plaats van januari. Er is dit jaar meer tijd nodig om de OTE perfect te organiseren. Het verzoek is dan ook om vóór 15 januari een e-mail te sturen met alle gegevens aan sjmkramer(at)gmail.com wanneer je je tuin wilt openstellen. Andere tuineigenaren die ook eens hun tuin willen openstellen zijn natuurlijk welkom! Iedere tuin is interessant; groot, klein, netjes of rommelig. Iedere tuin is leuk en fijn om gezien te worden. Wil je dus ook eens mee doen en je tuin open stellen voor bezoek stuur dan een e-mail voor informatie naar sjmkramer(at)gmail.com.

En nu maar hopen dat Corona in april 2021 verleden tijd is.

Het Landelijke Open Tuinen weekend is op 19 en 20 juni 2021

Het Open Tuinen Estafette weekend van Haren / Eelde is op  21 en 22 augustus 2021.

Sophie Kramer