foto's

Houdt u ook van groen, bloemen en planten? Heeft u plezier in tuinieren? Vindt u het leuk uw hobby en liefde
voor de natuur met anderen te delen? Dan bent u hier op het juiste adres!

De activiteiten van de afdeling Haren en omstreken bestaan uit:

• Lezingen over tuinen, parken, bomen, tuinreizen
  • Bloemschikcursussen voor zowel beginners als gevorderden
  • Workshops (in december Kerststukken maken)
  • Open tuinen
  • Tuinbeurs
  • het Tuinfietsrondje

Digi-Nieuws

Abonneer u op de digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten van de afdeling. U krijgt dan kort voor aanvang van een activiteit een herinnering per mail.

Klik hier om u te abonneren.

.

Voorjaarsactie voor leden!

Het is weer tijd voor de Voorjaarsactie en dit jaar hebben we daarbij ook een erg leuk voordeel voor de bestaande leden!

De 'Mini Rainsaver' regenton met een inhoud van 100 liter, inclusief een poot zodat je er een gieter onder kunt zetten en een vulautomaat voor de verbinding met de regenpijp. Zie afbeelding.

Normaal kost deze regenton € 72,50 en nu speciaal voor u als lid € 35,00 als u de regenton voor zaterdag 14 april 2018 bestelt via g.h.wehmhof(at)home.nl Geef duidelijk aan welke kleur regenton u wilt kopen (groen of antraciet).

De regenton dient u zelf op te halen op een nader bekend te maken plaats en tijd in Eelde waar ook de contante betaling plaats vindt.

Voor alle aanmeldingen na deze datum moeten wij u teleurstellen.

Lezing 19 april: De aanleg en het onderhoud van natuurlijke tuinen.

Op 19 april a.s. vindt in’t Witte Kerkje in Haren, Jachtlaan 11, 9751 BP de lezing plaats: De aanleg en het onderhoud van natuurlijke tuinen. De kerk is open vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur. De lezing is gratis voor onze leden en huisgenoten, niet-leden betalen € 3,50. De spreker is Ruurd van Donkelaar uit Koekange Zijn brede kennis van planten en beplanting vormt de basis van zijn activiteiten. Ruurd behaalde zijn groene vakdiploma’s en diverse verdiepende studies o.m. bij het herbarium in Leiden en de cursus historisch groen. Samen met zijn vrouw heeft hij een eigen adviesbureau voor ecologisch en historisch groen.

Natuurlijke tuinen worden steeds belangrijker voor het behoud van onze inheemse flora en fauna nu onze natuur steeds verder plaats moet maken voor de oprukkende dorpen en steden. Hoewel een natuurlijke tuin redelijk onderhoudsarm is, moet er toch wel onderhoud worden gepleegd. Een omvangrijk onderzoek in Engeland heeft aangetoond dat tuinen met veel natuurlijke beplanting, maar waar toch onderhoud plaatsvindt, het hoogst aantal kleine (en grotere) diertjes hebben, zoals honing- en wilde bijen, vlinders etc.

<<<<<<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>>>>>>>

.

Gemaakt op de voorjaarscursus !

Deze maand in Groei & Bloei

Blue bells   Harger en Pettemerpolder