foto's
home

Houdt u ook van groen, bloemen en planten? Heeft u plezier in tuinieren? Vindt u het leuk uw hobby en liefde
voor de natuur met anderen te delen? Dan bent u hier op het juiste adres!

De activiteiten van de afdeling Haren en omstreken bestaan uit:

  • Lezingen over tuinen, parken, bomen, tuinreizen
  • Bloemschikcursussen voor zowel beginners als gevorderden
  • Workshops (in december Kerststukken maken)
  • Open tuinen
  • Tuinbeurs
  • het Tuinfietsrondje

Digi-Nieuws

Abonneer u op de digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten van de afdeling. U krijgt dan kort voor aanvang van een activiteit een herinnering per mail.

Klik hier om u te abonneren.

 

.


Tuinexcursie 2019 naar de Kwekerijdagen in Bingerden op vrijdag 14 juni.

 

Het bestuur heeft besloten om dit jaar een tuinreis te organiseren naar Bingerden waar de kwekerijdagen worden georganiseerd, een jaarlijks terugkerend evenement. De historische buitenplaats Bingerden vormt de ideale gelegenheid om nationale en internationale kwekers, tuinboekenschrijvers en andere plantenliefhebbers te spreken, advies te vragen en onderling ervaringen uit te wisselen. Er is geen ander evenement in ons land waarbij zoveel gerenommeerde kwekers uit binnen- en buitenland hun plantgoed tentoonstellen en aanbieden.

 

Het landgoed Bingerden is één van de oudst bewaard gebleven buitenplaatsen in ons land en ligt aan de rivier de IJssel, even buiten het Gelderse dorp Angerlo. Huis Bingerden en het omringende park zijn al sinds 1660 in het bezit van dezelfde familie. Particuliere historische buitenplaatsen nemen een bijzondere plaats in binnen het cultureel erfgoed, vanwege de grote persoonlijke betrokkenheid van de bewoners en de lokale gemeenschap. Bovendien vormen ze een groene oase, met een grote verscheidenheid aan flora en fauna, waar het heerlijk ontspannen is.

 

Op 14 juni vertrekt de bus om 8.30 uur vanaf de parkeerplaats bij het Nescio Hotel (Emmalaan 33, 9752 KS Haren) en komt om ongeveer 17.30 uur daar weer terug. De prijs van deze reis is vastgesteld op € 35,00 voor leden en € 40,00 als u geen lid bent en hierbij is de entreeprijs inbegrepen.

U kunt zich opgeven tot 26 mei via hetOpens internal link in current window aanmeldingsformulier op de site van Groei en Bloei Haren of bij Ineke Bremer tel. 050-5271049 of Opens window for sending emailineke01(at)tele2.nl

U bent pas zeker van uw plaats als u zich heeft aangemeld en betaald. Betaling op nr. NL48 INGB 0004 0715 07 op naam van B.J. Bremer in Groningen. (Niet betaald betekent niet mee). Plaatsing vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

Voor nadere informatie kunt u terecht  bij Ineke Bremer (050 5271049) of Boukje Tanja  (06-37654918)

 

 

 
Cursus Bloemschikken voor beginners en gevorderden 2019

Een korte cursus van 3 avonden voor beginners en van 3 avonden voor gevorderden onder leiding van Arjan Oosting docent bij Terra.

 

Tijdens de cursusavonden werken de cursisten aan dezelfde opdracht. In deze cursus krijgen vormgeving , materiaalkeuze/materiaalgebruik en vooral de techniek van het bloemschikken veel aandacht. Tijdens het werken is er begeleiding en op het eind van de avond worden de werkstukken nabesproken. Door de eigen materiaalkeuze ontstaan totaal verschillende creaties. Het is dan ook erg leuk om aan het eind dit te bespreken en op deze manier ook van elkaar te leren.

Wilt u meer weten? Opens internal link in current windowKlik hier voor alle aanvullende informatie.

 

           

 

 Bezoek ons ook eens op Facebook

meer

Deze maand in Groei & Bloei

 

 

 

20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat