foto's

Houdt u ook van groen, bloemen en planten? Heeft u plezier in tuinieren? Vindt u het leuk uw hobby en liefde
voor de natuur met anderen te delen? Dan bent u hier op het juiste adres!

De activiteiten van de afdeling Haren en omstreken bestaan uit:

• Lezingen over tuinen, parken, bomen, tuinreizen
  • Bloemschikcursussen voor zowel beginners als gevorderden
  • Workshops (in december Kerststukken maken)
  • Open tuinen
  • Tuinbeurs
  • het Tuinfietsrondje

Digi-Nieuws

Abonneer u op de digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten van de afdeling. U krijgt dan kort voor aanvang van een activiteit een herinnering per mail.

Klik hier om u te abonneren.

.

Lezing: Bollen in de border door Alie Stoffers op woensdag 18 september 2019

Voor veel tuiniers is het een sport de tuin zo lang mogelijk attractief te laten zijn, zo vroeg en zo lang mogelijk kleur. Natuurlijk horen voorjaarsbollen hierbij, maar dan wel op de ‘nieuwe’ manier. Geen strakke rode tulpen in zwarte aarde op een rijtje, maar prachtige kleurcombinaties met opkomende vaste planten en een natuurlijk effect. U kunt het seizoen enorm veel eerder laten beginnen, met bekende , maar ook minder bekende bloembollen. Er is zoveel meer dan narcis en tulp.

Ook de techniek komt aan de beurt: wat willen bollen en misschien wel het belangrijkste voor tuiniers: hoe zorg je dat het afstervende loof niet in de weg zit? Door slimme duo combinaties met opkomende vaste planten te maken: waarvan diverse voorbeelden voorbij zullen komen.
De nieuwe  manier van bloembollen is veel minder bewerkelijk en verwilderingsbollen geven meer bollen elk jaar. Nieuwe soorten komen voorbij, zodat het seizoen van de bol begint in februari tot diep in juni. Er komen prachtige beelden voorbij, waarvan je zelfs in de herfst voorjaarskriebels krijgt!

Datum:  woensdag 18 september 2019
Plaats:  Het Witte Kerkje, Jachtlaan 11, 9751 BP Haren
Tijd:  20.00 uur
Kosten:  leden Groei&Bloei gratis; niet-leden € 4,00 p.p.

Bloemschikcursus voor beginners en gevorderden najaar 2019

In september beginnen de Groei & Bloei bloemschikcursussen in het Terra college te Eelde. Een cursus van 4 avonden voor beginners en 4 avonden voor gevorderden onder leiding van Arjan Oosting, docent Bloemschikken aan het VMBO Groen in Eelde.

Alle informatie hierover kunt u lezen op deze website. Klik op: Opens internal link in current window>>>>

Bezoek ons ook eens op Facebook

Deze maand in Groei & Bloei

TOMATENOOGST