foto's

Houdt u ook van groen, bloemen en planten? Heeft u plezier in tuinieren? Vindt u het leuk uw hobby en liefde
voor de natuur met anderen te delen? Dan bent u hier op het juiste adres!

De activiteiten van de afdeling Haren en omstreken bestaan uit:

• Lezingen over tuinen, parken, bomen, tuinreizen
  • Bloemschikcursussen voor zowel beginners als gevorderden
  • Workshops (in december Kerststukken maken)
  • Open tuinen
  • Tuinbeurs
  • het Tuinfietsrondje

Digi-Nieuws

Abonneer u op de digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten van de afdeling. U krijgt dan kort voor aanvang van een activiteit een herinnering per mail.

Klik hier om u te abonneren.

.

Grassen en schaduwplanten; lezing door Jan Dijkstra op 17 oktober

Een tuin op het noorden. Een tuin met veel bomen en heesters, voor veel tuinbezitters is de schaduw in de tuin een probleem. De planten willen niet groeien of niet bloeien, het is te droog of te nat. Toch zijn er verrassend veel mogelijkheden om ook in de schaduw de tuin aantrekkelijk en spannend te maken.

Schaduwplanten zijn in tegenstelling tot zon minnende planten vaak minder uitbundig in bloei en vallen meer op door hun bladvormen en de subtiele bloeiwijze.

Aan de hand van dia’s zal Jan Dijkstra van kwekerij Aan de Dijk (Oudeschip) vertellen over vaste planten en grassen die het onder verschillende omstandigheden in de schaduw prima doen.

Datum: donderdag 17 oktober 2019
Plaats: 't Loughoes, Kosterijweg 2, 9761 GE Eelde
Tijd: 20.00 uur
Kosten: leden Groei&Bloei gratis; niet-leden € 4,00 pp

Bloemschikcursus voor beginners en gevorderden najaar 2019 VOL GEBOEKT!

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de bloemschikcursussen. Beide cursussen zijn helemaal vol geboekt!

In september beginnen de Groei & Bloei bloemschikcursussen in het Terra college te Eelde. Een cursus van 4 avonden voor beginners en 4 avonden voor gevorderden onder leiding van Arjan Oosting, docent Bloemschikken aan het VMBO Groen in Eelde.

Alle informatie hierover kunt u lezen op deze website. Klik op: Opens internal link in current window>>>>

Bezoek ons ook eens op Facebook

Deze maand in Groei & Bloei

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919