Andere Afdelingen

Ga ook eens kijken op de website van Groei en Bloei afdelingen in de buurt, zoals bijvoorbeeld op www.assen.groei.nl of www.hoogezand-sappemeer.groei.nl

Op de landelijke website van Groei&Bloei (www.groei.nl) is onder het kopje ‘vereniging’ en vervolgens 'agenda G&B afdelingen' het aanbod te vinden van andere afdelingen in de buurt.

Zorgboerderij "De Mikkelhorst"

De Mikkelhorst is een ecologische zorgboerderij aan de rand van Haren, aan de Klaverlaan. Op de boerderij werken onder begeleiding dagelijks mensen met een beperking. Een van de doelstellingen van de Zorgboerdrij is het aantrekken van bezoekers uit de omgeving, zodat er niet in een geïsoleerde wereld wordt gewerkt. Om dat te verwezenlijken is er o.a. een pluktuin aangelegd.  De groente- en fruittuin bestaat al langer.

De bloementuin wordt grotendeels onderhouden door vrijwilligers. We zoeken nog mensen die samen met anderen af en toe willen helpen in deze tuin. Uiteraard is het aan de vrijwilliger zelf om aan te geven hoeveel tijd hij/zij beschikbaar heeft. Onze ervaring is wel dat een vast dagdeel per week het prettigste werkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Geert Naber, hij is  algemeen manager van De Mikkelhorst. Tel. Nr. 06-49139751.

Zie ook www.mikkelhorst.nl

Oproep buurtgroente project in Haren

Altijd een stille wens naar een groententuin gehad?

We zijn nog op zoek naar een paar enthousiaste deelnemers voor het buurtgroente project op zorgboerderij "De Mikkelhorst" in Haren.Deelnemers aan het project hebben de mogelijkheid om samen de principes van biologisch moestuinieren te leren en ervaring op te doen in het kweken van groente in het algemeen en de vergeten groentes in het bijzonder.Er wordt op woensdagavond en/of zaterdagmorgen samen in de tuin gewerkt.We zaaien, poten, wieden onkruid maar oogsten ook.

Voor informatie kun je bellen naar Sophie Kramer . tel 050-5265629

Kerst op Middachten (Blik op de Tuin no. 827 2017)
“Doet u mij maar een onderhoudsvrije tuin, alstublieft”