Groentips & Groeninfo

Avocado voorgerecht

Benodigheden voor vier personen:

2 Avocado’s;

Mayonaise;

1 gesnipperde ui;

Honing-mosterdsaus;

Ketjap.

Voor garnering:

Sla-blaadjes, bloemetjes, etc.

Bereiding:

Snij de avocado doormidden en ontdoe deze van de pit.

Maak de saus als volgt:

Doe een paar eetlepels mayonaise in een kom, voeg de gesnipperde ui en een paar theelepeltjes honing-mosterdsaus toe. Breng het geheel op smaak met een scheutje ketjap en verdeel deze saus in de avocado. Wat overblijft van de saus in een kommetje erbij serveren.

De bloemen als garnering zijn niet eetbaar. Zij dienen alleen als versiering en daar kun je natuurlijk allerlei bloemen, takken, sprieten, etc. voor gebruiken.

Het leuke hierbij is dat je de kleuren van de bloemen etc. kunt afstemmen bij het tafelkleed, servies, etc.

Zevenbladsoep

 

Zevenbladsoep

Benodigdheden:  600 gram (jonge) zevenblad                           

1 fijngehakte sjalot                           

2 in blokjes gesneden grote aardappelen                           

 handvol wilde rijst                            

flinke klont boter                           

1 eetlepel olijfolie                           

 1 1/4 liter groente- of kippenbouillon                           

zout, versgemalen peper ,  1/2 bekertje créme fraîche

Smelt de boter met de olijfolie in een pan met dikke bodem.
Doe de sjalot en aardappelblokjes erin en laat ze zachtjes fruiten(niet bruin laten worden).
Voeg het goed gewassen zevenblad toe en roer dit alles tot het geslonken is. Breng alles op smaak met zout en peper. Schenk de warme bouillon met de rijst erbij.
Laat alles weer aan de kook komen en zet het vuur dan laag.
Laat de soep 30 minuten pruttelen en pureer hem dan met een mixer.
Roer de créme fraîche er door en laat het geheel weer heet worden zonder te koken.

meer
11
Dec
Kerst op Middachten (Blik op de Tuin no. 827 2017)
30
Nov
“Doet u mij maar een onderhoudsvrije tuin, alstublieft”