Cursus Bloemschikken voor beginners en gevorderden.

Een korte cursus van 3 avonden voor beginners en van 3 avonden voor gevorderden onder leiding van Arjan Oosting docent bij Terra.

Tijdens de cursusavonden werken de cursisten aan dezelfde opdracht. In deze cursus krijgen vormgeving , materiaalkeuze/materiaalgebruik en vooral de techniek van het bloemschikken veel aandacht. Tijdens het werken is er begeleiding en op het eind van de avond worden de werkstukken nabesproken.

Door de eigen materiaalkeuze ontstaan totaal verschillende creaties. Het is dan ook erg leuk om aan het eind dit te bespreken en op deze manier ook van elkaar te leren.
Voor beide cursussen hebben we dezelfde onderwerpen gekozen. Het wezenlijke verschil zit dus in de moeilijkheidsgraad en het verwerken van de materialen. Tijdens de lessen zorgt u voor uw eigen ondergronden. En daarnaast neemt u uw eigen bloemen en bij-materialen mee. Dit hoeven geen gekochte materialen te zijn. In de natuur, (tuin of park) zijn heel veel producten te vinden die goed te gebruiken zijn.

Bij de gevorderden cursus kijken we samen welke technieken u beheerst en waar u aan zou willen werken.
Onderstaand vindt u een korte omschrijving met de inhoud van de lessen. Als u zich hebt opgegeven voor de cursus ontvangt u voor de eerste les een uitgebreidere beschrijving. Tijdens elke les bespreken we de werkstukken na en bespreken we het onderwerp van de aankomende les.

foto's: Bloemenbureau Holland

Les 1: Wintertaart

Tijdens deze les gaan we een winterse taart maken. Dit kan een taartvorm zijn of die van een cup cake. U kunt zelf kiezen wat voor soort taart u maakt, dit kan een vogeltaart voor op de tuintafel zijn. Maar u kunt natuurlijk ook voor een bloemige taart voor binnen kiezen.

De randen van het steekschuim kunnen bekleed worden met verschillende materialen. Hierbij kunt u denken aan vilt, bladmaterialen of andere materialen.

Bij de bovenkant van de taart ligt de nadruk meer op structuur en textuur. Laat u dan inspireren door de verschillende  materialen die voorhanden zijn om zo te komen tot mooie combinaties.

Les 2: Cirkelvormen

Deze les gaan we werken met de cirkelvorm. We willen dat u kiest om op de vorm of binnen de vorm te werken.
De beginners kunnen ervoor kiezen om een krans te draaien van takken en deze op te werken met bijvoorbeeld bolbloemen of eventuele glasbuizen met verse bloemen.

De gevorderden kiezen ervoor om in de cirkelvorm te werken. Deze vorm kan staand of hangend verwerkt worden. U kiest zelf waarvan u uw cirkelvorm maakt, dit kunnen natuurlijke materialen zijn of iets meer industriële materialen. Binnen de vorm kan er dan worden gespannen, geweven, gevlochten etc. Deze opdracht doet een beroep op uw creativiteit!

Les 3: Paas bloemwerk

We lopen bij deze les richting Pasen, we gaan dan ook werken in deze sfeer. U kunt zelf kiezen in welke vorm u uw werkstuk wilt maken dus een krans, een opgemaakte pot, een boeket etc.
Deze les is dus erg vrij qua onderwerp en techniek, op deze manier kunt u dan ook zelf een techniek oefenen en verder uitdiepen.

De cursus is toegankelijk voor leden en niet leden.
Data beginners cursus: maandag 29 januari, 19 februari, 26 maart
Data gevorderden cursus: woensdag 31 januari, 21 februari, 28 maart
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Terra  VMBO-groen Eelde, Burg. Legroweg 29, 9761 TA Eelde
Prijs: € 30,00 voor leden, € 37,50 voor niet leden (excl. materiaal, incl. koffie of thee)

U kunt zich voor deze cursus niet meer aanmelden.
Plaatsing geschiedt op volgorde van aanmelding en betaling.
De betaling kan op rekeningnummer NL 16 RABO 0150969791 t.n.v. KMPT Haren Groei en Bloei o.v.v. cursus bloemschikken.
Een week voor aanvang van de cursus ontvangt u de uitnodiging met de opdracht en informatie voor de eerste les.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Margriet Tebbertman, tel: 06 24638029

Blue bells   Harger en Pettemerpolder