Bloemschikken in het najaar: cursussen voor beginners en gevorderden: VOLGEBOEKT!

DE CURSUSSEN ZIJN HELEMAAL VOLGEBOEKT! OPGAVE IS NIET MEER MOGELIJK.

Terwijl het volop zomert hebben we het programma voor de bloemschikcursussen voor het najaar weer voorbereid. Om het voor iedereen interessant en spannend te houden proberen we telkens weer wat andere onderdelen in het programma te verwerken, zonder voorbij te gaan aan een aantal basisvaardigheden, die zeker ook voor de beginners terug moeten komen. Geïnspireerd door een workshop die we als bloemschikcommissie vorige herfst zelf mochten volgen gaan we dit seizoen ook met herfstblad aan de gang. Maar er is meer. In het onderstaande leest u welke onderwerpen aan bod komen, hoe we het aan gaan pakken en hoe u mee kunt doen aan 1 van de cursussen.

Onderwerpen

Les 1:Vakantieherinneringen

Het thema voor deze avond is vakantieherinneringen. Dit mag u in de breedste zin van het woord oppakken. Hierbij kunt u denken aan schelpen die u heeft meegenomen of een mooie tak die u afgelopen zomer gevonden heeft. Maar een fles wijn, bloemwerk in de kleur van de vlag, bloemwerk met daarin iets van pasta verwerkt, etc. het kan allemaal. Bij dit onderwerp is dus veel mogelijk. We werken deze opdracht uit op een schaal of pot, u zou dan kunnen werken op steekschuim.

Les 2:  Kalebassen

In oktober is er een overvloed aan pompoenen, kalebassen en andere herfstmaterialen.

De beginners kunnen dan een pompoen of kalebas vullen met bloemwerk. Of bloemwerk maken waarin deze artikelen verwerkt zijn.

De gevorderden gaan een stap verder. Die groep maakt rijgsels of een stapeling met daarin verwerkt herfstmateriaal en kalebassen. Hierbij kunt u denken aan de vorm van een festoen of guirlande.

Les 3:  Herfstblad

Deze les gaan we werken met herfstblad. Dit materiaal is overal te vinden en hiermee gaan we een aantal technieken oefenen. Hierbij kunt u denken aan het maken van rijgsels, een basisvormen beplakken met blad etc. De technieken die we dan gebruiken zijn: spiesen, plakken, rijgen, vouwen.

Les 4:  Kerst

In deze les staat het thema kerst centraal. We gaan werken aan de hand van de term Pieken. Deze term mag letterlijk genomen worden maar u mag er ook uw eigen invulling aan geven. Wees vooral creatief en laat u eens verleiden tot het maken van ander kerst bloemwerk.

Werkwijze

Voor de eerste les krijgen alle deelnemers informatie toegestuurd over de opdracht en mee te nemen materialen. Tijdens de les werkt iedereen aan zijn eigen stuk en wordt daar door de docent bij begeleid. Aan het eind van de les worden alle stukken gezamenlijk nabesproken. Doordat iedereen eigen materialen meeneemt kunnen de stukken ook heel anders worden en leren we ook van elkaar en doen zo nieuwe ideeën op. Elke les eindigt met instructie voor de volgende les.

In de cursus krijgen materiaal keuze en materiaalgebruik en vooral de verschillende technieken veel aandacht. De onderwerpen zijn voor beginners en gevorderden hetzelfde, maar zullen op verschillende niveaus uitgewerkt worden.

Praktische informatie

De cursussen worden gegeven door Arjan Oosting, die nog nauwelijks introductie behoeft. Arjan is docent op het AOC- Terra in Eelde, waar de cursussen ook gegeven worden.

Data: beginners: 17 september, 15 oktober, 12 november, 17 december. Gevorderden: 19 september, 17 oktober, 14 november, 19 december.

De lestijden zijn van 19.30 uur tot 21.30 uur

Kosten leden € 40,00 en niet leden € 50,00, dit is excl. materiaal, maar incl. koffie, thee.

Voor meer informatie kunt u bellen met Margriet Tebbertman 050 3093101

DE CURSUSSEN ZIJN HELEMAAL VOLGEBOEKT! OPGAVE IS NIET MEER MOGELIJK.

GedoogRood…
BLAUWHILDE