Cursus Bloemschikken voor beginners en gevorderden

Een korte cursus van 3 avonden voor beginners en van 3 avonden voor gevorderden onder leiding van Arjan Oosting docent bij Terra.

Tijdens de cursusavonden werken de cursisten aan dezelfde opdracht. In deze cursus krijgen vormgeving , materiaalkeuze/materiaalgebruik en vooral de techniek van het bloemschikken veel aandacht. Tijdens het werken is er begeleiding en op het eind van de avond worden de werkstukken nabesproken. Door de eigen materiaalkeuze ontstaan totaal verschillende creaties. Het is dan ook erg leuk om aan het eind dit te bespreken en op deze manier ook van elkaar te leren.

Voor beide cursussen hebben we dezelfde onderwerpen gekozen, met uitzondering van de eerste les. Het wezenlijke verschil zit dus in de moeilijkheidsgraad en het verwerken van de materialen. Tijdens de lessen zorgt u voor uw eigen ondergronden. En daarnaast neemt u uw eigen bloemen  en bij materialen mee, dit hoeven geen gekochte materialen te zijn. In de natuur, (tuin of park) zijn heel veel producten te vinden die goed te gebruiken zijn.

Bij de gevorderden cursus kijken we samen welke technieken u beheerst en waar u aan zou willen werken. Onderstaand vindt u een korte omschrijving met de inhoud van de lessen. Als u zich hebt opgegeven voor de cursus ontvangt u voor de eerste les een uitgebreidere beschrijving. Tijdens elke les bespreken we de werkstukken na en bespreken we het onderwerp van de aankomende les.

Les 1: Winterfeest

In januari werken we om deze saaie maand wat op te vrolijken met het thema winterfeest.

Beginners en gevorderden werken met twee verschillende opdrachten. De beginners gaan een korenschoof gebonden winterboeket maken van 15 tot 20 stelen. Cursisten zorgen zelf voor groen en bloemen met een stevige stengel. Tijdens de les zal ook aandacht besteed worden aan de verzorging van de bloemen en hoe u ervoor kunt zorgen dat het boeket goed tot bloei komt op uw vaas. De gevorderden gaan werken met het toepassen van draad- en plaktechnieken  aan de hand van een corsage, schoudercorsage, sieraad etc.

Les 2: De Gouden Eeuw

Tijdens deze les gaan we werken met een raamwerk, dit kan een zelfgemaakte lijst of schilderijlijst zijn. Het verschil tussen de beginners en de gevorderden is het toepassen van de technieken. De beginners kunnen bijvoorbeeld werken op steekschuim dat achter de lijst is bevestigd, terwijl we bij de gevorderden denken aan een weefwerk of andere creatieve invulling.

Les 3: Ontluikend voorjaar

En omdat we dan hopelijk toch weer richting voorjaar gaan zal tijdens de laatste les een tafelstuk gemaakt worden met als thema ontluikend voorjaar. U maakt de aankleding van een voorjaarstafel, waarbij op een gedekte tafel bloemwerk aanwezig is. Het bloemwerk mag naar eigen invulling gekozen worden. U kunt werken op steekschuim, maar u mag ook gebruik maken van een constructie, een stronk, kortom laat u uitdagen en inspireren.

De cursus is toegankelijk voor leden en niet-leden.

Data beginners cursus: Beginners maandag 28 januari, 25 februari en 25 maart

Data gevorderden cursus: woensdag 30 januari, 27 februari en 27 maart

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Terra  VMBO-groen Eelde, Burg. Legroweg 29, 9761 TA Eelde

Kosten: € 30,00 voor leden, € 37,50 voor niet leden (excl. materiaal, incl. koffie of thee)

U kunt zich voor 1 van de cursussen aanmelden via het Opens internal link in current windowaanmeldformulier op de website. Plaatsing geschiedt op basis van binnenkomst van het aanmeldformulier en de betaling van het cursusgeld op rekeningnummer NL16 RABO 0150 9697 91 t.n.v. KMPT Haren Groei en Bloei o.v.m. cursus bloemschikken. Na ontvangst van de betaling is uw aanmelding definitief.

mijn huis en tuin dieren
Knollentuin zonder ziel