Activiteiten & Actueel

Tuinexcursie 2019 naar de Kwekerijdagen in Bingerden op vrijdag 14 juni.

 

Het bestuur heeft besloten om dit jaar een tuinreis te organiseren naar Bingerden waar de kwekerijdagen worden georganiseerd, een jaarlijks terugkerend evenement. De historische buitenplaats Bingerden vormt de ideale gelegenheid om nationale en internationale kwekers, tuinboekenschrijvers en andere plantenliefhebbers te spreken, advies te vragen en onderling ervaringen uit te wisselen. Er is geen ander evenement in ons land waarbij zoveel gerenommeerde kwekers uit binnen- en buitenland hun plantgoed tentoonstellen en aanbieden.

 

Het landgoed Bingerden is één van de oudst bewaard gebleven buitenplaatsen in ons land en ligt aan de rivier de IJssel, even buiten het Gelderse dorp Angerlo. Huis Bingerden en het omringende park zijn al sinds 1660 in het bezit van dezelfde familie. Particuliere historische buitenplaatsen nemen een bijzondere plaats in binnen het cultureel erfgoed, vanwege de grote persoonlijke betrokkenheid van de bewoners en de lokale gemeenschap. Bovendien vormen ze een groene oase, met een grote verscheidenheid aan flora en fauna, waar het heerlijk ontspannen is.

 

Op 14 juni vertrekt de bus om 8.30 uur vanaf de parkeerplaats bij het Nescio Hotel (Emmalaan 33, 9752 KS Haren) en komt om ongeveer 17.30 uur daar weer terug. De prijs van deze reis is vastgesteld op € 35,00 voor leden en € 40,00 als u geen lid bent en hierbij is de entreeprijs inbegrepen.

U kunt zich opgeven tot 26 mei via hetOpens internal link in current window aanmeldingsformulier op de site van Groei en Bloei Haren of bij Ineke Bremer tel. 050-5271049 of Opens window for sending emailineke01(at)tele2.nl

U bent pas zeker van uw plaats als u zich heeft aangemeld en betaald. Betaling op nr. NL48 INGB 0004 0715 07 op naam van B.J. Bremer in Groningen. (Niet betaald betekent niet mee). Plaatsing vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

Voor nadere informatie kunt u terecht  bij Ineke Bremer (050 5271049) of Boukje Tanja

(06-37654918)

meer

 

 

 

20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat