Haren-Eelde

Terugblik Tuinfietsrondje Glimmen 201 augustus 2019

Op de verzamelplaats van dit Tuinfietsrondje konden we al zien dat het een plezierige avond zou worden. Er waren bijna 20 deelnemers en er heerste direct al een gezellige sfeer.  Het weer deed gezellig mee en de zon liet haar avondzonnestralen uitbundig schijnen. De avond was georganiseerd door Janneke Kruijer en dan is succes verzekerd.

 

Ze bracht ons naar de lommerrijke Nieuwe Kampsteeg. De eerste tuin was een “kleine” tuin. (Eigenlijk was deze niet eens zo klein.) Een tuin met veel sfeer door de omringende prachtige bomen. Het was fijn te zien dat de eigenaresse bijzonder gelukkig was met haar tuin.  De eigenaars van de tweede tuin waren dit ook. Deze tuin lag tegenover de eerste tuin en was een hele grote tuin met een enorm gazon. Als iemand ervan houdt om zittend op een maaimachine het gras te maaien, komt hij/zij hier heerlijk aan zijn/haar trekken. Ook hier profiteerde de tuin van de omringende bomen. Een opening was gecreëerd om de paarden in het naastgelegen weiland te begroeten en te knuffelen. De tuineigenaars, die hier nog maar kort  woonden, waren echte ontdekkers op het gebied van tuinieren en leerden snel.  De ontvangst was gastvrij en enthousiast.

 

Met een leuk tochtje door het bos bracht Janneke ons naar Westerveen. Hier stond heerlijke koffie en thee met iets lekkers voor ons klaar. Ook deze eigenaars woonden hier nog maar kort maar hebben hun diepe tuin al erg mooi ingericht. Met de twee achter elkaar liggende vijvers en de omringende bomen is deze tuin echt een plek om te genieten en ook om lekker te tuinieren. Al met al een hele fijne avond. 

Toos Flentge